vineri, 25 aprilie 2008

Istoria prezervativului :) caciulitza de buzunar

un articol de Chateaubriand
Dupa anumite surse pe care le am gasit evident pe google :D niste omuleti destepti spun ca primul prezervativ a fost inventat in urma cu trei mii de ani inainte de Hristos. -Interesant nu? :) In antichitate era folosit ca metoda contraceptiva dar si ca protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. -Se pare ca motivele erau aceleasi ca si acum :) Din vechile scrieri egiptene aflam ca, stramosul prezervativului de astazi era facut din intestine de oaie sau panza groasa de in. -Ma intreb cat de placut era cand stiau din ce este facut :( banuiesc ca le-ar fi placut mai mult si lor cu gust de capsunele sau banane :P Soldatii erau cei mai mari consumatori de prezervative, si asta pentru a se feri de bolile venerice. Cea mai des raspandita era blenoragia. -Consultam un dictionar medical unde aflam ca blenoragia sau numele mai cunoscut in zilele noastre: gonoreea este o boala contagioasa produsa de gonococ. Se caracterizeaza prin inflamatia cailor genito-urinare, cu scurgere purulenta si dureri la mictiune. Este una dintre cele mai vechi boli. -Wops, sper ca iti faci controlul medical periodic si nu ai de ce sa-ti faci acum probleme, nu vreau sa te indispun, e doar cultura generala si lucruri interesante pe care probabil nu le stiam cu totii... eu nu stiam ca si egiptenii sau romanii aveau caciulite pentru "cel mic" :P hai sa ne amuzam cu un video si continuam :P



Prima modificare a prezervativului-egiptean au adus-o chinezii. In secolul X d.Hr. materialul de baza al prezervativului este inlocuit cu hartia de matase imbibata in ulei. Eu ma gandesc ca totusi era mai placut asa :P Ce bine ca nu trebuie sa folosim si noi prezervative din intestine de oaie, era cam greu cu ele. Odata cu vulcanizarea cauciucului in 1870, apare si primul prezervativ din latex. Putini erau cei care se puteau bucura de elasticitatea si calitatea superioara a noului prezervativ. 50 de ani mai tarziu, un investitor german incepe productia industriala. Pretul este inca mare: 4 bucati, 1 marca! In 1960 apare prezervativul DUREX care transforma delicatul obiect din instrument exclusiv de protectie, intr-unul al placerii sexuale. Pretul e tot mai mic si produsul se comercializeaza in miliarde de exemplare. -Ei bine uite ca au avut grija sa devina sexul protejat o placere si ne putem bucura cu totii acum de prezervative si lubrifianti cu miros si gust placut :D si sunt atat de bine facute incat este o placere sa le folosesti.

In concluzie, cred ca este foarte important sa avem intotdeauna un prezervativ in buzunar (fiecare sa si-l aleaga dupa gust :P) si mai important este sa nu permitem sexul neprotejat pentru sanatatea si siguranta noastra. O prietena psiholog foarte buna mereu imi spune ca o boala nu alege persoana dupa fizicul sau sufletul respectivului. Cele mai frumoase sau cei mai Ok baieti din pacate pot sa ascunda boli care pot fi evitate cu folosirea prezervativului. Nu putem fi siguri ca o persoana curata si bine intretinuta nu poate avea boli (atentie la acest lucru eu il consider un detaliu foarte important), prezervativul trebuie folosit!
ZAMBESC, PENTRU CA CEL MAI BUN AMIC AL MEU ESTE PREZERVATIVUL -zambeste si tu, sanatatea ta este cea mai importanta!

Niciun comentariu: