marți, 29 aprilie 2008

Lovefool vs. Sex Machine

un articol de Alexandru
Presimteam ca astazi nu va fi o zi foarte insorita in sufletul meu. Tocmai de aceea inca de dimineata am mirosit un iz de melancolie in camera, in plapuma mult prea grea pentru lenesul din mine. Imi este dor de Cluj, de o cafea buna si o tigara aromata, de agitatia pe care locul de munca, facultatea si viata sociala mi-o ofera necontenit.
Mi-am adunat un pic energia si am apucat sa-l pornesc pe Lexy (laptopul personal, deja botezat). In timp ce navigam prin Itunes cautand melodia ideala de alungat somnul mi-a venit in minte un gand. Defapt era vorba despre o conversatie pe care am avut-o recent cu un amic legata de cum e mai bine sa apari in fata tipilor: tinerel, naiv, plin de iluzii, "bagabont" cu aere de pseudoheteroi, impresar de prima clasa sau ceva la mijloc. Nu am ajuns la nicio concluzie pentru ca vorbeam exclusiv de extreme care sunt pe cat de rare pe atat de imposibil de abordat. Totusi dilema inca persista in mintea mea...pentru ca pana la urma in lumea asta atat de nerabdatoare, aparentele sunt ridicate la nivel encomiastic. Trebuie mentinuta o imagine, trebuie hranit un orgoliu, trebuie aratate doar aspectele pozitive (doar nu vrei sa primesti din start o nota mediocra, doar nu vrei sa fi UMAN).
Ma gandeam la o varianta cat de cat rezonabila, cam dubasa pentru unii ce-i drept: sa te prezinti in fata oamenilor asa cum iti vine, asa cum esti. Dar asta nu ar aduce dupa sine polemici si priviri suspecte? Cine are rabdare sa-ti aprecieze natura?
Stau si ma intreb daca oare vom putea vreodata scapa de virusul ipocriziei, daca vom reveni vreodata macar pentru o clipa la naturaletea primordiala?

7 comentarii:

Chateaubriand spunea...

alex este ora 3:30 dimineata, abia am citit articolul pe care l ai publicat cu putin timp in urma pe acest blog. nu vreau decat sa scriu ca m-a bucurat f mult acest gest, ai publicat inca un articol in ciuda faptului ca ai ai fost descurajat de cativa indivizi care chiar nu au ce face in timpul liber. azi domnul L. mi-a zis ca acest blog se foloseste de tine pentru a scoate bani, a reusit sa ma jigneasca cu acest lucru cu defapt reuseste de fiecare data, stiu si eu, stii si tu foarte bine ca nu este un blog comercial si nici nu intentioneaza sa fie. ma bucur enorm ca esti o persoana cu un caracter bine definit si puternic, ma bucur si iti multumesc ca iti formezi parerea personal despre oameni si nu din barfe, nu din auzite... in fond asta este in folosul tau si nu al nimanui. iti multumesc frumos ca tu continui sa publici pe acest blog.

Anonim spunea...

felicitari pentru ce ai scris, se pare ca esti o persoana sentimentala si foarte dulce. te pup

Anonim spunea...

daca am pune la fuflet tot ce vorbesc oamenii mizerabili din aceasta societat nu stiu unde am ajunge, ar trebui sa ne inchidem in casa sa nu mai putem fi suparati. e bine sa ignoram mizeriile de oameni sa ne bucuram de cei care au ceva frumos, sincer si pur de zis. take care boys.

AcidKidd spunea...

aoelo....inseamna ca am intrat in polemici rau de tot:(( imi pare rau alex ca ies toate asa...era de asteptat:P Partea buna e ca nu ma voi da la fund ca L. spune nush ce si nush cum...e viata mea si eu decid ce e mai bine pentru mine. Mersi mult pentru aprecieri;)) mi-ai alungat un pic din tristetea acumulata la munte:D
un blond, ai mare dreptate cand spui de ignoratul mizeriilor si apreciatul frumosului:).
adi...thx pentru comment:X

Anonim spunea...

Deci WOW, stiam ca eu ca esti special, dar WOW. Chiar daca folosesti unele cuvinte pentru care am nevoie de disctionar. Dar zici foarte bine ce zici. Poate ar mai fi de adaugat ceva:
Oamenii din ziua de azi, cum ai spus, se duc foarte mult dupa aparente, asa altii isi schimba comportamentul sa para a fi cine nu sunt. Iar cei care sunt naturali (dupa experientele mele) nu sunt luate in considerare, fiindca toti se duc dupa un anumit tip, ca de exemplu (masculin, neefeminat, musculos, cu bani, inteligent, cu bani, ahh si aproape ca am uitata, cu bani). Oricum, tu nu prea esti cu asa ceva, cum am observat, deci go on. Si ca si o incheiere, motto-ul meu: Pana cand tu te simti bine in pielea ta, da-i in (organe genitale, cine ce are :P) de ce zic altii despre tine!

Anonim spunea...

Eu îs de părere că varianta aşa-zis "dubaşă" e cea mai bună, chiar dacă uneori nu e uşor de pus în aplicare... Poate lumea s-a obişnuit prea mult să joace roluri.

Şi apoi, într-adevăr, cine are răbdare să-ţi aprecieze natura? E nevoie de timp pentru aşa ceva, de mult timp. De aia probabil oamenii încearcă să facă o primă impresie cât mai bună, chiar dacă nu sunt întotdeauna aşa cum se prezintă.

Eh, iaca nişte gânduri mai mult sau mai puţin legate de ce-ai scris şi tu...

Numai bine,
evanb

Anonim spunea...

imi place foaret mult :P