vineri, 2 mai 2008

Second hand, but first class?

un articol de Chateaubriand
Observam ca pentru multa lume magazinele second-hand devin o moda, obicei sau o alternativa. Indiferent ca unii gasesc o oportunitate foarte variata de haine, altii au facut un obicei sa nu cheltuiasca multi bani pe imbracaminte si bineinteles pentru majoritatea lipsa de bani, mottoul "second hand, but first class" este de mare ajutor. Majoritatea spun ca intr-un magazin de haine folosite in anul 2008 gasesti multa imbracaminte deja purtata si totusi exceptionala. Unii se consoleaza cu faptul ca nu este nici o diferenta intre aceste haine si cele cumparata noi dintr-un magazin oarecare sau unul de standarde medii sau inalte, altii spun ca nu merita sa cheltuiasca intre 30-50 de euro pe o camasa sau o pereche de pantaloni daca se pot obtine desi folositi, dar mult mai ieftin, pana in 10 euro. Ultima si cea mai interesanta sa spunem scuza, dar nu in fiecare caz, sunt si exceptii of course (:P) ar fi faptul ca intr-un asemenea magazin se pot imbraca "mult mai artistic" sau se gasesc haine in trend. Clientii acestor magazine in prezent sunt din aproape toate categoriile sociale. Nu stiu daca este sau nu asta un lucru bun, nu pot sa acuz sau sa felicit pe nimeni ca alege un second-hand sau un magazin cu o marca renumita. Este optiunea sau necesitatea fiecarui om sa aleaga magazinul si imbracamintea pe gustul sau. Cam asa ar fi in prima interpretare pentru acest motto. Am inteles ca nu este o rusine, dar nici un motiv de lauda pentru nimeni ca opteaza pentru imbracaminte second-hand, este alegerea fiecaruia dupa gust, dar mai ales posibilitate.
Second-hand, but high-life fancys...?!
Ar fi si o alta varianta de a interpreta "second-hand, but first class". Ceea ce se observa in special la tinerii gay care opteaza pentru imbracamintea second-hand si fite de high-life. Este "o asortare" care nu se prea potriveste, se observa usor si nu tine.
Magazinele renumite, in Romania au preturi ridicate, si depasesc posibilitatile multor tineri. O pereche de pantaloni ajung pana la 100-150 de euro. Probabil asta este cea mai reala explicatie pentru care multi nu isi permit si sunt nevoiti sa apeleze la alte optiuni. Aspiratii si vise pentru haine cat mai frumoase fiecare are si este si asta o explicatie.
Magazinele second-hand totusi sunt o alternativa mult mai buna, deoarece nu toata lumea are posibilitati de haine scumpe; marfa de piata, care desi se considera noua, este de o calitate extrem de proasta, de cele mai multe ori un material deosebit de neplacut pielii. Asadar ramane sa ne imbracam din mall-uri unde se gasesc magazine pe gustul si buzunarul fiecaruia (o imbracaminte de vara se poate obtine pana in 150 de euro) sau second-hand unde vom gasi haine la preturi foarte mici.
Shopping placut :P be a smart shopper!

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare articolu si cam adevarat :) sper sa ne putem odata imbraca cu totii de la prada si de la puma :P

Anonim spunea...

ma mira cat de deschis esti spre orice tema si cat de liber scrii.
chiar asa nu mai e o rusine sa ti cumperi haine de la second si asta e bine inseamna ca ne modernizam si noi.eu imi cumpar si din second si din magazine depinde ce vad si daca imi place. te pup alex :P

AcidKidd spunea...

Aveam si eu o perioada cand nu prea constientizam ce-i cu mine si frecventam second handurile...
Din pacate, la fel ca orice lucru adus din afara, in Romania second handurile sunt o gluma fata de ce exista afara. Aici nu prea avem parte de o sortare atenta a "tzoalelor", chiar si ultimele carpe fiind bune de pus la vanzare.
Totusi daca ai un pic de stil si o cultura a cromaticii s-ar putea sa gasesti una doua chestii interesante care combinate cu alte lucruri din garderoba ta ar da foarte bine.