marți, 27 mai 2008

STIRI ---> Tam - tam la Bucuresti

Mare tam-tam in frumoasa capitala europeana a noastra. S-a facut cunoscut pe toate canalele de televiziune, bloguri, reviste, asociatii si cine mai stie pe unde, organizarea marsului de zile mari al homosexualilor din Romania. Vizionam emisiunea "In gura presei" prezentata de Mircea Badea pe canalul tv Antena3, care a facut o analiza foarte reala si la subiect despre un asemenea eveniment. Desi mi-as dori sa-i reproduc ideile exact cum le-a prezentat, nu pot, concluzia finala este ca un asemenea eveniment nu este decat o fitza lipsita de orice logica. Asta este si parerea mea si sunt convins ca a multora. Faptul ca ies in strada aproximativ 200 de oameni (din care in prim plan sunt travestiti) nu aduce nimic constructiv comunitatii gay. Starul tv a continuat cu idei interesante emisiunea, se intreba: cat de normal si moral este ca doi barbati sa creasca un copil? ce educatie, in ce familie creste un copil cand este vorba de un cuplu de acelasi sex? Cu siguranta orice om care are cat de putina logica, si simt al responsabilitatii, v-a fi de acrod ca acest lucru nu este deloc normal si constructiv in cresterea unui copil. A dezvoltat si ideea ca nu vede rostul casatoriilor intre acelasi sex. Nici in prezent nu exista lege care ar impiedica ca doi barbati sau doua femei sa locuiasca impreuna. Este la aprecierea fiecaruia cu cine isi imparte patul si apartamentul, in concluzia ce de ce este atat de importanta acea hartie care ii declara casatoriti. Nu se gaseste nici o logica.

Poate fi iritant in primul rand pentru un gay ca la o emisiune Tv (talk-show) este abordata tema de homosexual in Romania si sunt invitati niste travestiti care apar in haine de dama la Tv, la un mars la care iti ceri drepturile, ceri sa fi tratat ca orice alt om din aceasta tara apari travestit... ce parere formeaza asta in fata unui heterosexual, unei persoane intelectuale? Nu ar trebui ca in fata ecranului sa apara un tanar, elegant imbracat, fara paiete si peruci, care stie sa-si expuna in asa fel ideile incat sa se prezinte gay, dar totodata un om ca oricare altul, care are ceva de spus. Este un lucru acceptabil travestiul, show-urile de acest gen in cadrul unei petreceri organizate, dar nu in prim planul unei emisiuni la televiziune sau la un mars unde iti ceri drepturi.

8 comentarii:

AcidKidd spunea...

Ai dreptate alex...avem nevoie de oameni publici gay care sa informeze cat mai corect opinia publica. In Romania din pacate de lovim inca de nenumarate prejudecati si gandiri stramte...insa asta nu este un pretext sa stam ascunsi si sa nu aratam lumii ca existam. Totusi o maniera mai decenta decat travestitii in public cu siguranta exista...

Anonim spunea...

Da, felul in care abordeaza presa problematica homosexualilor ma calca si pe mine pe nervi. De ce naiba n-o mers sa vorbeasca si cu niste oameni care aratau mai putin neobisnuit? [fara nicio rautate la adresa transvestitilor -- tre' sa recunoasca, sunt neobisnuiti pt un heterosexual de rand]

Uf, romanii astia...

Anonim spunea...

adevarul e ca si pe mine ma deranjeaza ca mereu apar niste barbati imbracati in femei la televizor si asta strica foarte f tare imaginea gayilor din romania. este o mare prostie

Anonim spunea...

Voi aici, pentru ca tot va referiti la Gay Fest 2008, vorbiti in cunostiinta de cauza sau faceti referire la ceea ce ati vazut la TV anii trecuti? Pentru ca exista o mare diferenta...
Anul acesta au fost 200 de persoane la mars si doar 4 (PATRU) barbati imbracati in femei: Naomi si inca trei.
E drept ca TV si fotoreporterii inca mai fac senzatie pe travestiti, dar deja s-a cam schimbat situatia. Au aparut anul acesta o serie de baieti si fete la inaintare cu un discurs coerent.
Apoi...atata timp cat voi Nu participati, o sa fiti in continuare "reprezentati" de altii.
Eu am fost la mars si voi merge pentru ca e dreptul meu sa fiu acolo, sa ma reprezint si sa arat tuturor ca nu suntem niste maimute de ZOO. Daca mai multi ar gandi ca mine, Naomi s-ar pierde in multimea noastra. Dar in general ne place sa stam acasa si sa comentam ce nu a fost bine, fara sa avem minimul interes de a schimba noi ceva.

Anonim spunea...

ha ha
si eu am vazut emisiunea. a fost super tare. a zis niste chestii intr-adevar adevarate. e o prostie si de zile mari ce fac astia.

Anonim spunea...

intotdeauna ies in fata oamenii care nu stiu sa lege doua propozitii cand e vorba de gay. oamenii, tinerii care sunt in stare de ceva mai mult nu se complica. si foarte bine fac. in romania nu isi au rostul asemenea manifastari prostesti.

Unknown spunea...

stimate prieten , sper ca nu esti in nici intr-un caz de acord cu figurantul Badea cand e vorba de logica lui referitoare la parteneriatele civile sau chiar cresterea unui copil intr-un mediu gay.....din text reiese ca ai fi de acord. Si sunt extrem de mirat ca poti sustine un astfel de non-sens.

@Lucian multumesc ca pe aceasta cale am aflat ca paiatza de Naomi nu s-a tinut de cuvant sa stea deoparte si si-a facut aparitia la Gazfest. Denota ca tot ce am zis eu personal despre ea si chiar si tu e cam adevarat despre ea.

monsoux spunea...

zic sa-ti dau un argument bun de ce, de exemplu, e necesar sa ai dreptul sa te casatoresti cu iubitul tau.

"Sa zicem ca eu omor pe cineva cu masina; Nicu stand in dreapta mea ar fi obligat sa depuna marturie impotriva mea. Daca am fi casatoriti, nu ar fi nevoit sa faca asta."

Idea si citatul ii apartin lui Tudor, vezi revista Tabu, numarul 70, iunie 2008, p.72